tisdag, juni 27, 2006

2002 Domaine Marcel Deiss Rotenberg


Inte mycket till varudeklaration. Men det räckte för oss! Vad är det då i flaskan och vad ska vi ha det till? (förutom att dricka förstås...) Jean-Michel Deiss vill att vi ska lära oss vad den enskilda vingården står för. Eftersom den (ovanligt nog i Alsace) är samplanterad med olika druvor får vi gissa. Det doftar mogen aprikos och russin när vi dekanterar vinet. Med näsan i glaset kommer lite litcheefrukt. Smaken är inte torr, en smula eldig (14%) och rätt lång - ganska underbar. Tydlig karaktär av pinot gris med sent skördade druvor från en bra årgång - och kanske en släng ädelröta. Vi provar först med en bit taleggio och det är inte dumt alls. Deiss rekommenderar "poissons nobles". Grillad havets falukorv (med tabouleh) hör möjligen inte dit, vinet tycks för sött...men vi säger: bunkra gåslever! (det hade vi missat)

2002 Rotenberg (Domaine Marcel Deiss, Bergheim, Alsace)

Inga kommentarer: