torsdag, november 16, 2006

2003 Laurent Miquel Bardou Saint-Chinian


I våras provade vi årgång 2002 av det här vinet, både hemma och på Vinordic. Det var otroligt snyggt ihopsatt, med mörkt chokladiga fat, elegant mullrande dov frukt och tredimensionellt djup. Bardou är gjort på ren syrah. Nyfikna är vi alltså, men kanske är vinet kokt, syltigt och alkoholtungt i den nya heta årgången? Så är det lyckligtvis inte. Vi laddar nu upp med höga smaker, ostgratinerade paprikor fyllda med lite pepprig mix av köttfärs och råris. Och där landar det här vinet i helt rätt sammanhang. Doften är lite örtig, rakt på fruktig med lite ylletröja, mineral och rostad fatrondör. Smaken har god öppen generös frukt, men helhetsintrycket är nog ändå lite plattare - och därmed mindre elegant och spännande än vi minns 02an (som fortfarande finns i BS).

2003 Bardou Saint-Chinian (Laurent Miquel)

Inga kommentarer: