onsdag, december 06, 2006

2004 Bionzo Barbera d'Asti


VÄLDIGT spännande! Vi provar årets släpp av barberaviner från La Spinetta. Först ut: Bionzo. Doften kommer med bittermandel, sursöta körsbär i likör, tät cassis, julkryddor, starkvinstoner, till och med calvados, men snyggt infattade ekfat. Den direkta smaken har tät söt struktur, klart eldig, med kryddnejlika och andra glögginslag. I eftersmaken blodapelsin och blodgrape. Halvvägs till starkvin (14,5%) med en hel del sötma. Kvällens Pollo alla Diavola har inslag av spansk peppar. Inte helt lyckat, eldigheten förstärks, men till ost funkar det klart bättre. Helhetsintrycket är ändå lite väl kletigt "nya världen"-stuk, vi är inte helt sålda...

2004 Bionzo Barbera d'Asti (La Spinetta, Castagnole Lanze, Piemonte)

Inga kommentarer: