tisdag, februari 27, 2007

2003 Laurent Miquel Saga Pegot


Vi är bjudna på middag ikväll! Aaahh, rena semesterresan: medelhavsinspirerat med lammfärsköfte, tzatziki, feta, ruccolasallad, körsbärstomater, klyftpotatis. Vi bidrar med vin, det blir mycket smak och enbart sydfransk syrah. Först Alain Graillots crozes: stram, smakrik och ovanligt kryddig till maten. Sedan, mot slutet av måltiden, är det dags att växla upp till turbosyrah från solgrillade Faugères sommaren 2003. Nästan amaronelik, med busigt hög alkohol (14,5%), en del sötma, lite mineral och bra drag i smaken. Man kommer att tänka på plommon, björnbär, kaffe, choklad. Liten bit parmesan passar bra. Ett vin som behöver höga matsmaker och smakrika ostar för att hamna rätt. Barnen växlar också upp och kör till slut in i väggen. Dags att gå hem...

2003 Saga Pegot Faugères (Laurent Miquel, Languedoc)

Inga kommentarer: